Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πρόταση εβδομάδας: AMERICAN SNIPER (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ)




Ο πεζοναύτης Κρις Κάιλ στέλνεται στο Ιράκ με αποστολή να προστατεύσει τους συμπολεμιστές του. Πρόκειται για έναν ελεύθερο σκοπευτή που οι εχθροί του τον χαρακτήριζαν ως «διάβολο» και οι συνάδελφοί του «θρύλο». Από το 1999 έως το 2009, ο Κρις Κάιλ έσπασε ρεκόρ στην αμερικανική στρατιωτική ιστορία με τις σκοπευτικές του ικανότητες, μετρώντας σε ολόκληρη την καριέρα του περισσότερους από 150 επιβεβαιωμένους σκοτωμούς.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Bradley Cooper, Jason Hall
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Clint Eastwood









Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πρόταση εβδομάδας: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣΗΣ (THE IMITATION GAME)



Η ιστορία του βρετανού Άλαν Τούρινγκ, εξπέρ στην αποκρυπτογράφηση, μαθηματικού κι επιστήμονα, που κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το σπάσιμο του γερμανικού κωδικού Ενίγκμα, βοηθώντας τους συμμάχους στον πόλεμο με τους ναζί. Μετά τον πόλεμο βοήθησε να αναπτυχθεί η τεχνολογία των κομπιούτερ στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, αλλά το 1952 κατηγορήθηκε από την αγγλική κυβέρνηση για ομοφυλοφιλία, η οποία και ήταν τότε παράνομη στη χώρα.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Morten Tyldum







Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...