Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

To Tμήμα Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ φέρνει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο... Ρέθυμνο



Σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, την ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (live streaming) του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσ/νίκης , “Εικόνες του 21ου Αιώνα”, συμμετέχει το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ) εφαρμόζουν για πρώτη χρονιά φέτος το συγκεκριμένο εγχείρημα, με στόχο την πολιτιστική αποκέντρωση του Φεστιβάλ στην ελληνική επικράτεια.

Ταινίες, παρουσιάσεις σκηνοθετών, τελετές, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά οπτικοακουστικά προγράμματα και ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που διοργανώνει το Φεστιβάλ, θα εξαπλωθούν σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις της χώρας (Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Πάτρα, Λευκωσία) μέσω του πανεπιστημιακού δικτύου GRNET, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία του Φεστιβάλ και του Εργαστηρίου, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ή Κινηματογράφου θα μεταδοθεί ταυτόχρονα σε άλλα γεωγραφικά σημεία χάρη στις νέες τεχνολογίες, γεγονός που θα συμβάλει ενεργά στην ευρεία προβολή και διάδοση του ντοκιμαντέρ ως κινηματογραφικό είδος, την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των θεατών για τις ταινίες τεκμηρίωσης και τις θεματικές τους, φέρνοντας στο επίκεντρο το πραγματικό ενδιαφέρον του είδους του ντοκιμαντέρ : τον άνθρωπο.

Το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Ρεθύμνου) με τον εξαιρετικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία του έχει αναλάβει την κάλυψη αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος στην πόλη του Ρεθύμνου με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

rethymno_festival_documentary@googlegroups.com

pashalidou@staff.teicrete.gr

akisno1@gmail.com

Τηλ. 28310 21913 και 28310 21918.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...