Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πρόταση dvd: BABYLON CENTRAL



Του
Eric Hilton

 
Στρατευμένη τέχνη

Με αφορμή την πρώτη εμφάνιση των σπουδαίων και τόσο αφοσιωμένων στο ελληνικό κοινό Thievery Corporation στο Ηράκλειο στις 1 Αυγούστου θα ήταν καλό να συστήσουμε κάτι που ίσως πολλοί δε γνωρίζουν: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Eric Hilton

Το εδώ προτεινόμενο Babylon Central δεν παρουσιάστηκε επίσημα σε κάποιο φεστιβάλ, ούτε κυκλοφόρησε στις αίθουσες ποτέ αλλά υπάρχει διαθέσιμο μαζί με το soundtrack, ένα πανέμορφο και ρυθμικό compilation με τη σφραγίδα του ενός από τους δύο ηγέτες του συγκροτήματος.
  
Ο Hilton δεν είναι κανένας επαγγελματίας κινηματογραφιστής αλλά είναι ένας από τους πιο πιστούς δημιουργούς και υπέρμαχους της μουσικής ως πηγή ενημέρωσης, ταύτισης, οικουμενικότητας και εξέγερσης, όντας οι μόνοι θα λέγαμε με τους rage against the machine που χρησιμοποιούν την μουσική και τους στίχους ως προέκταση του αγώνα. Όπως η μουσική του έτσι και η ταινία αγγίζει τη νεότητα και την μουσική ως διαφυγή μέσα στο λαβύρινθο του πιο κορπορατικού άστεως, αυτό της Ουάσινγκτον, και της έκρυθμης κατάστασης που βρίσκεται ο πρωταγωνιστής όταν εργαζόμενος ως courier δεν παραδίδει ένα έγγραφο σε ένα σημαντικό διαπλεκόμενο πρόσωπο.  Με αφορμή αυτό ο ήρωας εμπλέκεται σε μια συνομωσία που περιστρέφεται γύρω από την πολιτική επιρροή, το χρήμα, τα πετρέλαια κινδυνεύοντας να ξεσκεπάσει ένα τρομερό σχέδιο.

Δεν είναι σπάνιο να βλέπουμε καλλιτέχνες να μεταπηδούν σε άλλα είδη, αλλά σε ότι αφορά τον Hilton αυτό γίνεται στοχευμένα, χωρίς βέβαια να παίρνει δάφνες πρωτοτυπίας ή νεωτερισμού, και με άμεσα μηνύματα.

Στον απόηχο της Βαβυλώνας του Bob Marley την πρώτη ημέρα του Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε μέρος στη μέθεξη και ίσως κάποιοι ξυπνήσουν ακόμη πιο δυνατά!

By Rory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...