Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πρόταση dvd: HEADHUNTERS(Κυνηγοί Κεφαλών)


Του
Morten Tyldum


Η σκακιέρα της τροφικής Αλυσίδας

Σίγουρα βλέπετε αρκετούς από αυτούς καθημερινά. Ντύνονται με στενά κοστούμια, βγαίνουν από αμάξια βαρέας υπογραφής και δίνουν σφιχτές χειραψίες αποπνέοντας μια αρρενωπότητα. Κάποιοι κυκλοφορούν στο δρόμο, άλλοι στα κανάλια μας και οι περισσότεροι σε διαδρόμους εταιριών ή πολιτικών γραφείων. Πάνω από όλα κυκλοφορούν ανάμεσα μας και είναι Κλέφτες.


Κλέφτης(κυριολεκτικά, έργων τέχνης) είναι και ο Ρόγκερ Μπράουν, κεντρικό πρόσωπο στο «Κυνηγοί Κεφαλών», εργαζόμενος για βιτρίνα σε ένα brand name όπως η γνωστή Pathfinder, όντας υπεύθυνος να επιλέγει τα επόμενα διευθυντικά στελέχη. Ζει σε ένα τεράστιο σπίτι που δε μπορεί να συντηρεί, παντρεμένος με μια πανέμορφη έμπορο τέχνης που δίπλα της νιώθει ανασφαλής, και έτσι την απατάει(Θυμίζοντας το άγιο τρίπτυχο του κάποτε γιάπη αλλά και του έλληνα μικροαστού: Λεφτά-οικογένεια-ερωμένη!). Όλα καλά και τακτοποιημένα ως εδώ επιτρέποντας την απάτη και την αυταπάτη του να συνεχίζεται ώσπου θα βρεθεί ξαφνικά κυνηγημένος για τί άλλο;… Για τη θέση του.

Κάποιοι ίσως να θυμούνται την παλαιότερη Πρόταση για το «Τσεκούρι» του Κώστα Γαβρά στο blog μας, μια ταινία για τον κορπορατικό κανιβαλισμό. Η φετινή αυτή δημιουργία μοιάζει με μια αναφορά στο τότε προφητικό σενάριο του Γαβρά, φροντίζοντας αυτή τη φορά, μιας και βρισκόμαστε στο 2012, αυτή η μάχη να μεταφερθεί με ακόμη πιο ψυχρό κυνισμό, γκροτέσκα βία θέλοντας να ειρωνευτεί ίσως την υστερία των γιάπηδων όταν φοβούνται και ένα έντονο εμπαιγμό στην ανακύκλωση τέτοιων ανθρώπων αλλά και της πανουργίας που τους διακατέχει.

Επίσημα προτεινόμενη από τον Μάρτιν Σκορσέζε και με σίγουρη πια τη μεταφορά της από το Χόλυγουντ(καμία έμπνευση πια οι Αμερικάνοι), πρόκειται για μια ταινία που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση, κλείνοντας το μάτι ταυτόχρονα σε κάθε wannabe status που συντηρούν χιλιάδες άνθρωποι γύρω μας.

By Rory







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...