Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Αφιέρωμα σε Ταινίες Μικρού Μήκους


Πατήστε πάνω στον τίτλο για να δείτε την ταινία:
Games of Trust


Διάρκεια
4 ́ 19 ́ ́
Σκηνοθεσία, Παραγωγή και Σενάριο
Μαρία Χατζηγιάννη
Ηθοποιός
Κατερίνα Σολδάτου

Σύνοψη
Ποιος άραγε κινεί τα νήματα της ζωής
μας... Στιγμές, σκηνές και πράξεις μιας
καθημερινότητας, που μοιάζουν να
υπόκεινται σε μια κεκτημένη ταχύτητα.
Παιχνίδια του μυαλού μας, παιχνίδια
μεταξύ οντοτήτων, σχέσεις αλληλεξάρτη-
σης και εμπιστοσύνης, σχέσεις θύτη και
θύματος. Ό,τι και αν κρύβεται πίσω από
τα νήματα, η αιώρηση διακόπτεται με ένα
μόνο τρόπο...

Με συμμετοχή στο διαγωνιστικό Τμήμα του «Ελληνικού Σχεδίου» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η ταινία της Μαρίας Χατζηγιάννη αποτελεί  την ονειρική απεικόνιση υπόγειων συναισθημάτων, σκέψεων και άγνωστου φόβου. Μέσα από αστικές εικόνες, με μια φωτογραφία όμορφα «βουτηγμένη» στο μπλε του κοβαλτίου, και με την εξαιρετικά στημένη χορογραφία, η δημιουργός με λιτό και διακριτικά ποιητικό τρόπο αποδίδει την αιώρηση που ο καθένας βιώνει άθελα του μέσα σε μια σχέση. Την οποιαδήποτε. Στην πρόσκαιρη και ψευδαισθητική ευτυχία που όλοι κατασκευάζουμε καθώς δημιουργούμε δεσμούς, αφηνόμαστε στους Άλλους. Στα λόγια τους, στο σώμα, στα βλέμματα, στα μη λεκτικά και τις λεπτομέρειες που τους καθιστούν ένα κομμάτι καθημερινότητας απτής και νοητικής. Τι γίνεται  όμως όταν η επιθυμία αλλάζει πρόσωπο, άρα προσδοκίες; Όταν κουράζεται σαν όλα τα άλλα πράγματα της ζωής μας; Πόση εξουσία έχουμε στους άλλους επιμηκύνοντας ή παύοντας την παρουσία τους μέσα μας κι έξω; Με εξαιρετική μουσική επένδυση από τον Α. Στρατίκη, η θέαση της συγκεκριμένης ταινίας είναι απλά μια πανέμορφη φυσαλίδα ονείρου που κάποιος μπορεί να έχει μέσα σε ένα μετρό, σε ένα κτίριο όσο σκέφτεται απλά αλλά σημαντικά πράγματα.

Bιογραφικό σημείωμα
Η Χατζηγιάννη Μαρία είναι απόφοιτη Τμήματος
Γεωγραφίας (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), με μεταπτυχιακό στην Ανάπτυξη και Διαχείριση του
Ευρωπαϊκού Χώρου. Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών. Σκηνοθέτις ταινιών μικρού μήκους (με τρεις ταινίες στο ενεργητικό της–συμμετοχές στο διαγωνιστικό τμήμα Φεστιβάλ Δράμας, τα κρατικά βραβεία ποιότητας και βραβείο στο 1o Athens 48h film festival). Σκηνοθέτις σε τηλεοπτικό κανάλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...