Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Πρόταση dvd: ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ(HEAD ON) του Fatih Akin



Μια σκληρή ματιά στο ανέφικτο

Ο Καχίτ(Μπιρόλ Ουνέλ) και η Σιμπέλ(Σιμπέλ Κεκιλί), γερμανοί τουρκικής καταγωγής θα συνάψουν  λευκό γάμο με στόχο να καταφέρει η Σιμπέλ να αποκοπεί από τα αυστηρά και συντηρητικά δεσμά της οικογένειας της. Σταδιακά η καταναγκαστική τους συμβίωση και οι ακραίες διαφορές τους θα δώσουν θέση σε έναν  έρωτα που κανείς από τους δύο δεν ήταν έτοιμος να τραβήξει στα άκρα.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι και πολιτισμοί μέσα σε έναν άλλο «τεχνητό» γίνονται ο καμβάς πάνω στον οποίο οι αδύναμοι πρωταγωνιστές θα έρθουν αντιμέτωποι με το πιο παράλογο και απαιτητικό συναίσθημα. Μέσα σε εικόνες τραχιάς αστικής ποίησης και άλλοτε  σκληρής απεικόνισης του περιβάλλοντος που κινούνται πια μόνοι οι δύο ήρωες ο συνεχώς ανερχόμενος και πάντα άρτιος σκηνοθέτης του Soul Kitchen παραδίδει το 2004 μια ταινία δυναμίτη, βραβευμένη με τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, βραβείο Goya, βραβείο FIPRESCI  και άλλες εννιά μεγάλες κινηματογραφικές διακρίσεις το 2004, καταφέρνοντας μια σπουδή πάνω στο βίαιο και το ανέφικτο που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο πάθος και τον έρωτα(η τελική σεκάνς θα παραμείνει για πάντα μια από τις ωραιότερες του σύγχρονου κινηματογράφου), μα πιο πολύ την σκληρή γνώση πώς ο άνθρωπος παραμένει παιχνίδι στον στρόβιλο μιας ημιτελούς ζωής.

 By Rory




3 σχόλια:

  1. Να δοθούν σε C.D - D.V.D - VIDEO( αν υπάρχει ):¨Τα δίχτυα της αράχνης¨με πρωταγωνιστή τον χουντικό ηθοποιό Κατράνη Γιάννη. Είναι λιγάκι βίαιο και αναφέρεται στα εγκλήματα του σταλινισμού( π.χ το παιδομάζωμα ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ¨Τα δίχτυα της αράχνης¨ με πρωταγωνιστή τον αρχιχουντάλα Κατράνη Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. C.D ¨Τα δίχτυα της αράχνης¨. Κατράνης Ιωάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...