Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πρόταση dvd: ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ, ΕΡΧΟΜΑΙ (DUE DATE)




DUE DATE


Η «εκδίκηση» του κινηματογραφικού διδύμου

Ο Todd Phillips δείχνει να συνεχίζει θεματικά με την καινούργια του ταινία αυτό που άρχισε με το HANGOVER πριν τρία χρόνια και ο Robert Downey jr. «σπρώχνει» παρέα με τον έτερο talk of the town αυτή τη στιγμή Zach Galifianaki τον θεατή να αφεθεί για μιάμιση ώρα σε ένα αναπάντεχο και πολύπαθο road trip εισάγοντας πάλι στην κινηματογραφική απόλαυση τη δύναμη του δίδυμου και δη του ανδρικού. Χωρίς να πιάνει τρελές χιουμοριστικές ταχύτητες εκβιάζοντας το γέλιο, η ταινία προσφέρει μια εύκολη παρακολούθηση διανθισμένη όχι τόσο από πρωτότυπες ατάκες όσο από τo στήσιμο και τη νευρικότητα κάθε ενός από τους πρωταγωνιστές, φέρνοντας στο μυαλό τη χημεία κινηματογραφικών ζευγαριών όπως ο Jack Lemmon και Walter Matthau.  

Η ταινία είναι χαλαρή και απολαυστική συντηρώντας την Αμερικάνικη υπερβολή στις καταστάσεις και το happy ending, παίρνοντας όμως πόντους, χάριν της ματιάς του σκηνοθέτη, από τον τρόπο που σκιαγραφείται η ανδρική αφέλεια και αθώα ανωριμότητα των δύο ηρώων.

Δείτε το χωρίς πολύ σπρώξιμο!


by Rory




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...