Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Πρόταση dvd: Το μυστικό στα μάτια της


Mπουένος Άιρες, Ιούνιος 1974. Ο Μπενχαμίν Εσπόζιτο αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της βάναυσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Ο σύζυγός της είναι συγκλονισμένος και πιέζει τον Εσπόζιτο να του ορκιστεί ότι θα βρει τον δράστη και θα τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Ο Μπενχαμίν στηρίζεται στη βοήθεια της νεαρής γοητευτικής προϊσταμένης του Ιρένε και του συναδέλφου και φίλου του Πάμπλο. Στην προσπάθεια τους για την σύλληψη του δολοφόνου θα βρουν πολλά εμπόδια και θα αναγκαστούν να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο. 25 χρόνια μετά η υπόθεση συνεχίζει να απασχολεί τον Εσποζίτο, ο οποίος έχει πια αφήσει το αστυνομικό σώμα για να γίνει συγγραφέας, και σκοπεύει αυτή η υπόθεση να είναι το πρώτο του βιβλίο.

Μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και δυνατή ταινία, που τιμήθηκε με το βραβείο Oscar ξενόγλωσσης ταινίας για το 2010 και όχι άδικα έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών στην Αργεντινή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...