Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Πρόταση dvd: Θα Συναντήσεις Έναν Ψηλό Μελαχρινό ΆνδραΓούντι Άλεν
Η Συνάντηση με την Αλήθεια ποτέ δεν θα είναι εύκολη 
     
        Η ταινία του Γούντι Άλεν ακολουθεί τη ζωή δύο παντρεμένων ζευγαριών, του Άλφι (Άντονι Χόπκινς) και της Ελένα (Τζέμα Τζόουνς), της κόρης τους Σάλι (Ναόμι Γουότς) και του συζύγου της Ρόι (Τζος Μπρόλιν), μέσα από τα πάθη, τις φιλοδοξίες, τα άγχη και τα μπλεξίματα, τα οποία τους οδηγούν.   
      Ο Άλεν από το τίτλο ακόμη δίνει μια αινιγματική- έως και εκφοβιστική- υφή στην ταινία του και είναι αλήθεια πώς σε αυτήν ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί τα πιο σκοτεινά υλικά του. Με επίκεντρο πάλι τους μικρόκοσμους δυαδικών σχέσεων, ζευγάρια υπερήλικα ή μεσήλικα και εργαλεία του τις προσωπικές ανασφάλειες του καθενός από τους πρωταγωνιστές του, το σενάριο αφού πρώτα «ξεναγήσει» τον θεατή στους στόχους, τις ψευδαισθήσεις και τις απαιτήσεις που έχουν οι ήρωες από τη ζωή (που εδώ λαμβάνει σχεδόν μια απτή έννοια λες και η ζωή χρωστάει στον κάθε έναν από αυτούς κάτι), θα απομονώσει σταδιακά κάθε χαρακτήρα, αφήνοντας τον να δοκιμάσει να πάρει είτε τίμια είτε ανώριμα, ακόμη και μοιρολατρικά αυτό που θέλει φτάνοντας στο τέλος να συναντήσει αυτό που κάθε άνθρωπος φοβάται: τη σκληρή συνειδητοποίηση πώς η ζωή αποτελείται από μια σειρά τυχαίων γεγονότων που όμως σε ότι αφορά την εξαπάτηση του ανθρώπου έχει πολύ οργανωμένους τρόπους να τον αφήνει μόνο με τις συνέπειες των επιλογών του.
Στα ατού της ταινίας η ερμηνεία του γήινου και αναπάντεχα αληθινού Τζός Μπρόλιν(σκηνή αναφοράς στον Χίτσκοκ η εικόνα του να ηδονοβλεπτεί τη Φρίντα Πίντο) ενώ αντίθετα αδύναμα σημεία της ταινίας η ελάχιστη ανάπτυξη του χαρακτήρα της Ναόμι Γουότς και η αίσθηση πώς η ταινία «μαζεύεται» γρήγορα.  

 by Rory 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ (RED SPARROW)

Η Ντομίνικα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είνα...