Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Πρόταση της εβδομάδας: Carlos




Στην πόλη του Ηρακλείου θα προβάλλεται για αυτή την εβδομάδα η ταινία "Carlos" του βραβευμένου σκηνοθέτη Ολίβιε Ασαγιάς.

Ένας πραγματικός μύθος, ο Κάρλος αποτελεί τον βασικό πρωταγωνιστή της ιστορίας της διεθνούς τρομοκρατίας κατά τις δεκαετίες του '70 και του '80, από τον προ-Παλαιστινιακό ακτιβισμό μέχρι τον Ιαπωνικό Κόκκινο Στρατό. Ακροαριστερός και ταυτόχρονα τυχοδιώκτης, μισθοφόρος των παντοδύναμων μυστικών υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής, ο Κάρλος ίδρυσε τη δική του οργάνωση βασιζόμενος στην άλλη πλευρά του Σιδηρούν παραπετάσματος που παρέμενε ενεργό τα τελευταία χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός επαναστάτη διεθνιστή, που όχι μόνο χειραγώγησε, αλλά και χειραγωγήθηκε στο πέρασμά του από τις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας. Η ταινία τον ακολουθεί στο τέλος του δρόμου του, στο Σουδάν, όπου η ισλαμική δικτατορία, αφού του παρείχε προστασία για κάποιο χρονικό διάστημα, τον παρέδωσε στη Γαλλική αστυνομία.  
 
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Ολιβιέ Ασαγιάς 
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Έντγκαρ Ραμίρεζ, Αχμαντ Καμπούρ, Αλεξάντερ Σίρ, Αλεχάντρο Αρόγιο, Νόρα βον Βαλτστάτεν

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...