Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Προβολή ταινίας "Zeitgeist, Προχωρώντας Μπροστά"


Σήμερα Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στις 17:30, το τοπικό τμήμα του Κινήματος Πολιτών "Το Πνεύμα των Καιρών" διοργανώνει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στην Παλιά Λαχαναγορά την προβολή της ταινίας "Ζeitgeist, Προχωρώντας μπροστά".

Ζeitgeist, Προχωρώντας μπροστά / Zeitgeist Moving Forward (2011)

Σκηνοθεσία: Peter Joseph
Σενάριο: Peter Joseph
Πρωταγωνιστούν: Peter Joseph, Robert Sapolsky και Gabor Mate
Διάρκεια: 201΄
Κατηγορία: Ντοκιμαντέρ
Υπόθεση: Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την αναγκαιότητα μετάβασης από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο, την "Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους".

Στην ταινία παρουσιάζονται απόψεις ειδικών επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, της νευροβιολογίας, των οικονομικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κοινωνικών επιστημών και άλλων, που δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα επιστημονική γνώση και τεχνολογία για να επιτύχουμε την αειφορία στον πλανήτη, την έξοδο από τη σημερινή κρίση και τελικά την ανάπτυξη ενός νέου πολιτισμού.

Μετά το πέρας της προβολής ακολουθεί συζήτηση για το θέμα της ταινίας.

Είσοδος ελεύθερη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΙΝΓΚ, ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ (THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING MISSOURI)

Η ταινία που απέσπασε 4 Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Α’ Γυναικείου & Β’ Ανδρικού Ρόλου) και είναι υποψήφια για 7 ...