Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΛΑ-THE MAN WHO KNEW TOO MUCH



Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου προβάλλει σήμερα 1/10/2012 σε 2 προβολές (20.15 και 22.30) στον κινηματογράφο Αστόρια την ταινία «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά».

Στη διάρκεια διακοπών τους στο Μαρόκο, ο γιατρός Μπεν Μακένα και η γυναίκα του, Τζο, γίνονται αποδέκτες ενός σημαντικού μυστικού για την επικείμενη δολοφονία ενός διπλωμάτη στο Λονδίνο και χάνουν τον γιο τους ο οποίος απάγεται. Ο Μπεν θα πρέπει τώρα να σώσει τον γιο του και να αποτρέψει τη δολοφονία του διπλωμάτη, που με τη σειρά της μπορεί να έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Ριμέικ της ομώνυμης ταινίας που ο Χίτσκοκ είχε γυρίσει πρώτη φορά το 1934, ο οποίος εδώ έχει πλάι του όλους τους τακτικούς του χολιγουντιανούς συνεργάτες: τον Ρόμπερτ Μπερκς στη φωτογραφία, τον Τζωρτζ Τομασίνι στο μοντάζ, την Ίντιθ Χεντ στα κοστούμια και τον Μπέρναρντ Χέρμαν στη μουσική. Το τραγούδι «Que sera, sera» που ερμηνεύει η Ντόρις Ντέι κέρδισε Όσκαρ Τραγουδιού 1957.

Σκην.: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωτ.: Τζέιμς Στιούαρτ, Ντόρις Ντέι, Μπέρναρντ Μάιλς, Μπρέντα Ντε Μπάνζι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...