Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου: ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ (12 ANGRY MEN)




Σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου ξεκινάει η 7η σεζόν της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου και θα διαρκέσει ως τις 31 Μαρτίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» CYTA. Το φετινό πρόγραμμα της λέσχης αποτελείται από δύο τμήματα, το γνώριμο τακτικό τμήμα που περιλαμβάνει ως επί το πλείστον ταινίες μυθοπλασίας με προβολές από φιλμ κάθε Δευτέρα στην «Αστόρια», αλλά και το καινούριο πρόγραμμα ταινιών ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζεται κάθε δεύτερη Παρασκευή από DVD στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού με ελεύθερη είσοδο. Έτσι, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο, θα προβληθούν συνολικά 35 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ με ποικίλη θεματολογία. 

Το φετινό πρόγραμμα στην «Αστόρια» θα ξεκινήσει σήμερα στις 8:30 και 10:30 με το αριστουργηματικό χολιγουντιανό δικαστικό δράμα «Οι 12 Ένορκοι» («12 Angry Men», 1957) του Σίντνεϊ Λουμέτ με πρωταγωνιστή τον Χένρι Φόντα. Μια σπουδή στο τεκμήριο αθωότητας, στη σχετικότητα της αλήθειας και τη λογική σκέψη, που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου 1957 και ήταν υποψήφια για Όσκαρ Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου 1958.

Όταν οι 12 ένορκοι σε μια δίκη δολοφονίας αποσύρονται για ν’ αποφασίσουν την ετυμηγορία τους, όλοι συμφωνούν έκτος από έναν, ο οποίος πασχίζει να τους μεταπείσει, επικαλούμενος την ανεπάρκεια των ενδείξεων.

Σκην.: Σίντνεϊ Λουμέτ
Πρωτ.: Χένρι Φόντα, Λη Τζ. Κομπ, Τζακ Γουόρντεν






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...