Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πρόταση εβδομάδας: DALLAS BUYERS CLUB




1986 κι ο ηλεκτρολόγος από το Τέξας Ρον Γούντρουφ μαθαίνει από τον γιατρό ότι πάσχει από τον ιό του Aids. Μη θέλοντας να καταθέσει τα όπλα, ξεκινάει μια μεγάλη μάχη με το ιατρικό κατεστημένο, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας, στους οποίους θα είχαν πρόσβαση και άλλοι ασθενείς της ίδιας νόσου.

Η ταινία απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς και έλαβε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους για Καλύτερη Ταινία και Πρωτότυπου Σεναρίου, κερδίζοντας τρία στις κατηγορίες Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου για τις ερμηνείες των Matthew McConaughey και Jared Leto αντίστοιχα και Make up & Hairstyling. Βραβεύτηκε επίσης με δύο Χρυσές Σφαίρες.


ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ:Jean-Marc Vallee






1 σχόλιο:

  1. Απο τα πιο εντυπωσιακά υποκριτικά σερί των τελευταίων χρόνων, ο Μάθιου Μακόναχυ εδώ και λίγα χρόνια δεν θυμίζει σε τίποτα τις παλαιότερες επιλογές του. Αρχής γενομένης με το Killer Joe του Γούιλιαμ Φρίντκιν μέχρι σήμερα απέδειξε πολλά. Σχετικά με το φετινό του Όσκαρ πολλού ήμασταν αυτοί που λέγαμε πως βασικά τον βράβευσαν έμμεσα για την εκπληκτική του ερμηνεία στη σειρά True Detective.

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...