Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κινηματογραφική ομάδα Αρχανών: «Η Νεκρή Νύφη».


Σήμερα 25 Οκτωβρίου, στις 21.30, η Κινηματογραφική ομάδα Αρχανών προβάλλει την ταινία «Η νεκρή νύφη» του Τιμ Μπάρτον.
 
H «Νεκρή Νύφη» του Τιμ Μπάρτον συνεχίζει στην σκοτεινή, ρομαντική παράδοση των ταινιών «Έντουαρντ, ο Ψαλιδοχέρης» και «Ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης».

Με φόντο ένα χωριό στην Ευρώπη του 19ου αιώνα, ο Τιμ Μπάρτον διηγείται την ιστορία του Βίκτορ (η φωνή του Τζόνι Ντεπ), που καταφθάνει στον Κάτω Κόσμο και εκεί παντρεύεται την αινιγματική Νεκρή Νύφη (η φωνή της Έλενα Μπόναμ Κάρτερ) ενώ η Βικτόρια, η πραγματική μνηστή του, τον περιμένει στην Γη των Ζωντανών.

Και ενώ η καθημερινή ζωή στην Χώρα των Νεκρών αποδεικνύεται πιο συναρπαστική από το ανιαρό και συντηρητικό περιβάλλον που είχε μεγαλώσει ο Βίκτορ, ο νεαρός σύντομα θα συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχει τίποτα σ'αυτόν τον κόσμο ή στον επόμενο, που μπορεί να τον κρατήσει μακριά από την πραγματική αγάπη. Ένα παραμύθι διάχυτο από αισιοδοξία και ρομαντισμό, σκηνοθετημένο με το γνώριμο και ανεπανάληπτο στιλ του Τιμ Μπάρτον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...