Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου: Παγωμένο Ποτάμι (Frozen River)


Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου προβάλει σήμερα 24/10/2011 σε 2 προβολές (20.30 και 22.30) στον κινηματογράφο Βιτσέντζο Κορνάρο την ταινία «Παγωμένο Ποτάμι».

Η Ρέυ Έντυ είναι έτοιμη να αγοράσει το σπίτι των ονείρων της για την μικρή της οικογένεια. Αλλά όταν ο τζογαδόρος άντρας της τους παρατάει παίρνοντας μαζί του όλες της τις οικονομίες, η Ρέυ βρίσκεται μόνη με δυο παιδιά και χωρίς σεντ στην τσέπη της. Στην προσπάθειά της ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του άντρα της, συναντά, μάλλον ανορθόδοξα, την Λίλα Λίτλγουλφ, ένα μοναχικό κορίτσι της φυλής των Μόχοκ, η οποία της προτείνει ένα σχέδιο για να βγάλει γρήγορα λεφτά. Το σχέδιο είναι υψηλής επικινδυνότητας: Παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών πάνω στο παγωμένο Σεντ Λόρενς με περιπολίες αστυνομικών και στις δύο όχθες του παγωμένου ποταμού. Με την απόγνωση της ανάγκης της για τα λεφτά εδώ και τώρα, η Ρέυ δέχεται την προσφορά: Η Ρέυ θα οδηγεί και θα τους μεταφέρουν με το αυτοκίνητό της. Τα λεφτά μισά-μισά.

Στην αρχή, όσο πάγος είναι συμπαγής, η δουλειά προχωράει, αλλά, καθώς αναλαμβάνουν κι άλλες αποστολές, και ο πάγος αρχίζει να λιώνει, η Ρέυ κι η Λίλα θ’ ανακαλύψουν ότι η λαθραία μεταφορά μεταναστών έχει πολύ περισσότερες και βαθύτερες συνέπειες από την επικινδυνότητα του παράνομου. Περισσότερους από έναν αστάθμητους παράγοντες....

Το «Παγωμένο Ποτάμι» είναι η πρώτη κινηματογραφική απόπειρα της Courtney Hunt (υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία) με αποκορύφωμα το μεγάλο βραβείο στα Sundance. Βέβαια η ταινία κέρδισε και 2 υποψηφιότητες για Όσκαρ (πρωτότυπου σεναρίου και α` γυναικείου ρόλου).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...