Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Καλλιτεχνική ομάδα ΧΡΟΕΣ: "El Sistema"


 Η καλλιτεχνική ομάδα Χρόες, έπειτα από ένθερμη απαίτηση του κοινού, σας προσκαλεί στην δεύτερη προβολή της ταινίας "El Sistema" (2008) των Maria Stodtmeier and Paul Smaczny, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, 19:00 - 21:00, στην αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει το μουσικό-κοινωνικό όραμα του εμπνευσμένου μουσικού José Antonio Abreu, ο οποίος πριν από 35 χρόνια αποφάσισε να αξιοποιήσει τη δύναμη της μουσικής για να καταπολεμήσει τη φτώχεια στην πατρίδα του, τη Βενεζουέλα. Το όραμά του έκανε πράξη δημιουργώντας το Εθνικό Σύστημα Ορχηστρών Νέων της Βενεζουέλας ‘El Sistema’, στους κόλπους του οποίου ενέταξε, όλα αυτά τα χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά - θύματα ασθενειών, ναρκωτικών, πορνείας ή ένδειας. Μέσα από πολυάριθμες ορχήστρες και χορωδίες νέων, μουσικά κέντρα και εργαστήρια το πρόγραμμα ‘El Sistema’ κατάφερε να εμπλέξει τα παιδιά του Καράκας και όλης της χώρας με τον κόσμο της μουσικής, προσφέροντάς τους εκφραστικές και δημιουργικές διεξόδους στη ζωή.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, 21:00-22:30, για το φιλμ και τις δυνατότητες εφαρμογής ενός αντίστοιχου μουσικού-εκπαιδευτικού προγράμματος στη χώρα μας.

Η βραδιά αποτελεί μέρος του κύκλου προβολών με τίτλο "Μουσική Ποιητική και Έκφραση Ι" που εγκαινίασαν οι Χρόες τον περασμένο Οκτώβριο.

Η είσοδος σε αυτήν, όπως και σε παρόμοιες εκδηλώσεις της ομάδας, είναι δωρεάν.

Η ταινία διαθέτει ελληνικούς υπότιτλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...