Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Προβολές ταινιών - Κάθε Πέμπτη ραντεβού για CINEMA!


Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και με την υποστήριξη των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, για δεύτερη χρονιά, διοργανώνουν προβολές κινηματογραφικών ταινιών κάθε Πέμπτη στις 20:00, στην αίθουσα «Ανδρόγεω» (2ος όροφος), προσπαθώντας να αξιοποιήσουν την τέχνη ως καινοτόμο μέσο στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 20:00 (αίθουσα "Ανδρόγεω" - 2ος όροφος)

Η Έβδομη Ήπειρος (1993)
Σκηνοθεσία: Michael Haneke
Σενάριο: Michael Haneke, Johanna Teicht
Πρωταγωνιστούν: Birgit Doll, Dieter Berner, Leni Tanzer, Udo Samel, Sylvia Fenz, Robert Dietl
Διάρκεια: 104΄
Κατηγορία: Δραματική
Υπόθεση: Στην "Έβδομη Ήπειρο", το πρώτο μέρος της άτυπης τριλογίας του Haneke για τη συναισθηματική αποξένωση την οποία συμπληρώνουν οι ταινίες "Βίντεο του Μπένι" και οι "71 Συμπτώσεις", βλέπουμε με άριστο τρόπο την ρουτίνα της καθημερινής ζωής μιας αστικής οικογένειας που ζει στο Linz της Αυστρίας. Ο μηχανολόγος Georg, η γυναίκα του, οπτικός, Anna και η κόρη τους Eva ζουν μια "φυσιολογική" ζωή στην οποία όπως περιγράφει και η Anna στο γράμμα της στην πεθερά της βελτιώνεται συνεχώς. Τα μικροπροβλήματα έχουν αρχίσει να λύνονται, ο Georg βρίσκεται κοντά στην προαγωγή του, o αδελφός και συνάδελφος της Anna που είχε κατάθλιψη έχει περάσει στο στάδιο της θεραπείας του κάνοντας τη ζωή της στη δουλειά και στο σπίτι πιο εύκολη, ενώ η Eva ξεπερνάει το προβλήματα υγείας που είχε (άσθμα) και έχει γυρίσει στους καθημερινούς ρυθμούς του σχολείου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...