Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Κινηματογραφική Ομάδα Παν/μίου Κρήτης: Even The Rain


Η ανανεωμένη Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο ξεκινάει μία σειρά προβολών στο χώρο της Παλαιάς Λαχαναγοράς.
Οι προβολές γίνονται κάθε Τρίτη και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σήμερα Τρίτη 27 Μαρτίου στις 19:00.

Even The Rain / Ακόμα Και η Βροχή (2010)
Σκηνοθεσία: Icíar Bollaín
Σενάριο: Paul Laverty
Πρωταγωνιστούν: Gael Garcia Bernal, Luis Tosar, Karra Elejalde
Διάρκεια: 103΄
Κατηγορία: Δράμα, Ιστορική
Υπόθεση: Η περσινή επίσημη πρόταση της Ισπανίας για τα Όσκαρ κερδίζει άτυπα πολλαπλά βραβεία πριν ακόμη το πρώτο πλάνο έχοντας βασικές δυναμικές όπως:
Την ιστορία του σημαντικότερου σεναριογράφου αυτή τη στιγμή Paul Laverty(Ο Άνεμος χορεύει το κριθάρι, Ιρλανδέζικος δρόμος). Δύο στιβαρούς πρωταγωνιστές όπως ο  Luis Tosar και ο δυναμικά επανερχόμενος Gael Garcia Bernal, την αφιέρωση της ταινίας στη μνήμη του άξιου θεωρητικού, συγγραφέα και αγωνιστή Howard Zinn(Ο Μαρξ στο Σόχο), μα πάνω από όλα την ίδια την εξιστόρηση μιας μάχης, αυτής των Βολιβιανών απέναντι σε πολυεθνική εταιρεία ιδιωτικοποίησης του νερού, την περίφημη εξέγερση της Cochabamba το 2000 και την τελική επικράτηση των πολιτών!





5 σχόλια:

  1. Δεν νομίζω ότι απέχουμε πολύ από την κοινωνία που δείχνει η ταινία. Μην ξεχνάμε ότι και στην ΕΛλάδα αν η τιμή του νερού ανέβει πολύ δεν θα έχουμε νεράκι να πιούμε...!! Το οποίο ήδη το πληρώνουμε όσο τη βενζίνη.

    Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αρκετά συντονισμένο το θέμα της ταινίας με την εποχή μας. θυμάμαι όμως πως δυστυχώς ελάχιστοι κινηματογράφοι την πρόβαλαν με αποτέλεσμα να μη τη δώ ποτέ. διαβάσζοντας στο μπλογκ την πρόταση αλλά και την πρωτοβουλία της λέσχης σίγουρα θα την "ψάξω" πάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ώρα που διάβαζα την υπόθεση θυμήθηκα πως και ως φοιτητής κάποτε χρειάστηκε να πληρώνω το νερό στην κρήτη! δεν απέχουμε και πολύ θα έλεγα...

    εξαιρετική η ταινία πάντως και σίγουρα απο τις πιο σοβαρές του σύγχρονου Ισπανικού κινηματογράφου

    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι η ταινία είναι καταπληκτική!

    Στο Ηράκλειο δυστυχώς το θέμα του νερού είναι μεγάλο πρόβλημα και δεν απέχει και πολύ από τις εικόνες που βλέπουμε στην ταινία και σίγουρα κάθε μέρα που περνάει το "Even the Rain" γίνεται και πιο επίκαιρο για όλη την Ελλάδα...

    Συγχαρητήρια στην Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης για την επιλογή της συγκεκριμένης ταινίας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...