Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Θέατρο


Dirty Granny Tales/REJECTION


Masquerade phychotique

Κάτι όμορφο και σκοτεινό, μελωδικό και διαστροφικά γοητευτικό συμβαίνει στην Αθήνα από τις 20 Απριλίου. Κάτι διαφορετικό που θα διαρκέσει για λίγες μόνο παραστάσεις μέχρι τις 6 Μαίου στο Θέατρο Δίπυλον.

Μετά την επιτυχία στο θέατρο Badminton οι Dirty Granny Tales διαλέγουν να παρουσιάσουν για άλλη φορά σε ένα κοινό που αρέσκεται σε άρρωστα παραμύθια ντυμένα με ιδιαίτερη μουσική την εξαιρετική τους δουλειά Rejection.

Η ιστορία ενός από τους πιο διάσημους serial killers, Ed Gein ζωντανεύει μέσα από ένα θεατρικό βγαλμένο από μια αρρωστημένη avant garde οπτική που μας σύστησαν καλλιτέχνες όπως οι Tiger Lillies και πανέμορφες ενορχηστρώσεις, εμποτισμένες από ταξιδιάρικες folk και αναγεννησιακές μελωδίες των συγκεκριμένων μουσικών που εδώ και λίγα χρόνια ακολουθούν ένα δικό τους δρόμο φέρνοντας την εγχώρια μουσικοχορευτική σκηνή σε άλλα επίπεδα.


Πλαισιωμένοι από μια ομάδα χορευτών, virtual προβολές και σκηνικά που θυμίζουν πρώιμο Tim Burton οι DGT μεταφέρουν επί σκηνής, συμβάλλοντας κι οι ίδιοι οπτικά και ερμηνευτικά, τη σκληρή ιστορία ενός δολοφόνου με ένα τρόπο παιδικά μελαγχολικό αφήνοντας τα πολυποίκιλτα φωνητικά και το corpse paint να χωνευτούν μέσα από ατμοσφαιρικό φωτισμό και μινιμαλιστική σκηνογραφία. Δύο ώρες ετερόκλητων επιρροών και έντονης μουσικής αφήνουν τη θέαση να γλιστρά από τον μαλακό εφιάλτη στην λύπη και την ανατριχίλα όλα συνοδευόμενα από τις πανέμορφες συνθέσεις του συγκροτήματος, σημαντικοί μουσικοί όλοι τους στην εγχώρια underground metal σκηνή της Ελλάδας.

Μια τελείως διαφορετική θεατρική εμπειρία και μια γενναία υπόθεση ερμηνευτικά από το ιδιαίτερο αυτό σύνολο. Ψάξτε και τη μέχρι τώρα δισκογραφία τους: Inversed World(2008), Didis son(2010)

By RoryΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ (RED SPARROW)

Η Ντομίνικα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είνα...