Σάββατο 28 Απριλίου 2012

CATASTROIKA

ΤΟ ΝΕΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΙΤΙΔΗ

Οι δημιουργοί του Debtocracy , του ντοκιμαντέρ που είδαν τουλάχιστον δύο εκ. άνθρωποι, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή.

Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας.

Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.



1 σχόλιο:

  1. Σε μια αντικειμενική κατάσταση όπως είναι αυτή της χώρας αυτή τη στιγμή δε μπορείς παρά να είσαι μόνο υποκειμενικός απέναντι στις συνέπειες που η κατάσταση σου καθορίζει. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πιστεύω πώς τα στοιχεία γύρω μας και μέσα μας είναι αρκετά για να κατανοήσουμε πώς όχι μόνο στις 6 Μαϊου, όχι μόνο την επαύριο αλλά για τον επόμενο καιρό που ακολουθεί ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σκεφτούμε βάση συνθηκών και όχι βάση "παράδοσης", "συνήθειας" ή "υποσχέσεων". Τα στοιχεία είναι ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ,ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΜΑΣ το ξαναλέω. με όποια πηγή χρησιμοποιεί ο καθένας, με όποιο τρόπο διαλέγουμε να επικοινωνούμε, να βλέπουμε ΠΡΕΠΕΙ να επιλέξουμε και να διεκδικήσουμε την προσπάθεια. Αρκει η συζήτηση και ένα απλό χαρτί. Τίποτε άλλο. Μη βλέπετε Mega, skai. Δείτε το ντονυμαντερ, δείτε ΕΞΑΝΤΑ, δείτε Κουτί της Πανδώρας. τόσο καιρό όλα είναι μπροστά μας. Μετά απο αυτό δε θα έχουμε δικαιολογία.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΙ(Τάσος Λειβαδίτης)

    Rory

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...