Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτράπηκαν τα γυρίσματα της ταινίας στην Κνωσό.

Το φιλμ διαδραματίζεται στην Ελλάδα του ΄60 - Πρωταγωνιστεί ο Βίγκο Μόρτενσεν!




Και με τη βούλα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» στην Κνωσό, στις 28 Σεπτεμβρίου. 

Η Πατρίτσια Χάισμιθ έγραψε, ο Χοσέιν Αμινί διασκεύασε και σκηνοθετεί ενώ δύο λαμπερά πρόσωπα του κινηματογράφου ο Βίγκο Μόρτενσεν (ποιος δεν τον θυμάται από τον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών») και Κίρστεν Ντανστ, η λεπτεπίλεπτη κινηματογραφική Μαρία Αντουανέτα αλλά και πρωταγωνίστρια στο Spiderman, εδώ όμως μία μοιραία γυναίκα αποτελούν το ζευγάρι του αστυνομικού δράματος. Ενας φόνος λοιπόν πήρε την άδεια να γίνει στην Κνωσό και μετ΄ επαίνων μάλιστα, καθώς σύσσωμο το Συμβούλιο υπερθεμάτισε κατά τη συζήτηση με το σκεπτικό, οτι μέσω της ταινίας θα γίνει διεθνής προβολή της χώρας και των αρχαιοτήτων της. 

Υπενθυμίζεται οτι το μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα της δεκαετίας του ΄60 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού - υποτίθεται αναψυχής, στην πραγματικότητα όμως, φυγής-  ενός ζευγαριού από την Νέα Υόρκη, όπου ο άντρας καταζητείται για απάτες. Τα γυρίσματα δεν γίνονται μόνον στην Κρήτη, προηγείται η Αθήνα, στα αξιοθέατα της οποίας περιηγείται το ζευγάρι. Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε η κινηματογραφική εταιρεία Zelus Pictures Ltd ενδέχεται να ζητήσει άδεια από την αρμόδια Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να γυριστούν σκηνές στην Ακρόπολη και στο Ολυμπιείο.

Δύο ακόμη αιτήματα για κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους έγιναν επίσης αποδεκτά από το ΚΑΣ και συγκεκριμένα: Της γαλλογερμανικής τηλεόρασης «ARTE», προκειμένου να κινηματογραφήσει από τις 14 ως τις 28 Σεπτεμβρίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στην Αθήνα, την Ολυμπία και τους Δελφούς για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με πολιτιστικό περιεχόμενο. Και του ιδιωτικού δικτύου «TV Osaka» για κινηματογράφηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Ακρόπολη, στην Αρχαία Αγορά και στον λόφο του Φιλοπάππου στις 17 Σεπτεμβρίου για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο «Wafu-sohnke-Made in Japan Found in The World».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Φωτογραφία: Λ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...