Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Όταν ο Walt Disney συνάντησε τον Dali...





Το Destino πρόκειται για μια ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους διάρκειας 6:32", που προέκυψε από τη «μυθική» συνεργασία μεταξύ του Walt Disney και του Salvador Dali.

Η παραγωγή ξεκίνησε το 1945 και κράτησε για οκτώ μήνες περίπου, έως ότου για καθαρά οικονομικούς λόγους, μπήκε στο ράφι και ξεχάστηκε. 

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 50  χρόνια για να επανέλθει στην επιφάνεια από τον ανιψιό του Ουόλτ Ντίσνεϊ και νυν πρόεδρο της εταιρείας, Ρον, ο οποίος ανέθεσε την ολοκλήρωση του έργου στο Γαλλικό τμήμα των Ντίσνεϊ Στούντιο.

Έτσι με μια ομάδα από 25 animators αποκρυπτογράφησαν τα storyboards και ολοκλήρωσαν την ταινία. 

Το Destino κυκλοφόρησε σε DVD το 2010 μαζί με ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει αρχειακό υλικό και αναλύσεις σχετικά με τη συνεργασία του Σαλβαντόρ Νταλί με τον Ντίσνεϊ.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Κρόνου, την προσωποποίηση του χρόνου και την αδυναμία να πραγματοποιήσει την επιθυμία της αγάπης του για μια θνητή. Οι σκηνές συνδυάζουν μια σειρά από σουρεαλιστικούς πίνακες του Νταλί με το χορό και την μεταμόρφωση.







1 σχόλιο:

  1. Μα τω θεω πόσο μπροστά φαντάζουν ακόμη πώς είναι κάποιοι δημιουργοί! Κάποτε τα μεγάλα ΕΓΩ μπορούσαν κι εβγαζαν τεράστια έργα. Τώρα τις πιο πολλές φορές βγάζουν μόνο τεράστια ΕΓΩ!

    Rory

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...