Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ (CELUI QUI DOIT MΟURIR)

Τη Δευτέρα 29 Απριλίου, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου ολοκληρώνει την 6η σεζόν λειτουργίας της, με την προβολή της ταινίας «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» («Celui qui doit mourir»), που γύρισε ο Ζιλ Ντασέν το 1957 στην Κριτσά Λασιθίου με πλήθος σπουδαίων ελλήνων και ξένων ηθοποιών, όπως ο Πιέρ Βανέκ, η Μελίνα Μερκούρη, ο Γκέρτ Φρόμπε, ο Ζαν Σερβέ και πολλοί άλλοι. 
Η ταινία θα προβληθεί στις 8 και στις 10:30 με τις γνωστές τιμές εισιτηρίων της λέσχης (6 ευρώ κανονικό και 4 ευρώ μειωμένο), ενώ η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και το κινηματοθέατρο «Αστόρια Cyta» θα διαθέσουν όλα τα έσοδα από τις δύο προβολές στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά για την ενίσχυση της λειτουργίας του.

Σ’ ένα ελληνικό χωριό των αρχών του 20ου αιώνα, οι κάτοικοι ετοιμάζονται ν’ ανεβάσουν την ετήσια αναπαράσταση του Θείου Δράματος. Όμως η ξαφνική εγκατάσταση ξεριζωμένων από τους Τούρκους χωρικών ακριβώς έξω από το χωριό, θα δημιουργήσει σύγκρουση ανάμεσα στους πληθυσμούς.

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, γυρισμένη από τον Ντασέν στην Κριτσά μ’ ένα διεθνές καστ σπουδαίων ηθοποιών, και βραβευμένη στο φεστιβάλ Καννών 1957.


Σκην.: Ζιλ Ντασέν
Πρωτ.: Πιέρ Βανέκ, Μελίνα Μερκούρη, Γκερτ Φρόμπε, Ζαν Σερβέ, Φερνάν Λεντού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ (RED SPARROW)

Η Ντομίνικα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είνα...