Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κινηματογραφική Ομάδα Αρχανών: La colmena (Η κυψέλη)

Ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Ομάδας Αρχανών :

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2013-14

Α' ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:
“Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ”
Φέτος τον χειμώνα, στο πλαίσιο προσπαθειών που κάνουμε για να διευρύνουμε την ομάδα και να κινητοποιήσουμε τους φίλους (όχι μόνο θεατές-καταναλωτές εικόνων, ήχων, αισθήσεων και συναισθημάτων) δεν θα επιλέξουμε ταινίες για όλο το διάστημα, αλλά θα οργανώσουμε θεματικές ενότητες προβολών τριών έως πέντε ταινιών, που θα αποφασίζουμε οι παρόντες κάθε φορά.
Για το ξεκίνημα των προβολών της Χειμερινής Περιόδου 2013-14, επιλέξαμε τρεις ταινίες που αναφέρονται στην πολιτική αντιδημοκρατικών καθεστώτων μετά το 1940, σε τρεις χώρες της Μεσογείου: Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.
Καλό χειμώνα λοιπόν, με το βράδυ της Παρασκευής κλεισμένο για την προβολή, στο χώρο του πρώην ΚΑΠΗ Αρχανών (παρακάτω από τον θερινό) στις 9:30 μ.μ.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/12/2013

Η δράση εκτυλίσσεται στη μεταπολεμική Μαδρίτη (1942) με τους κατοίκους της θύματα των συνεπειών του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Ανάμεσά τους μια ομάδα φίλων που μιλούν καθημερινά επί παντός επιστητού στο καφέ «Λα Ντελίθια». Η κυψέλη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καμίλο Χοσέ Θέλα (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1989) - ο οποίος παίζει και έναν μικρό ρόλο στην ταινία -, βραβεύτηκε με την Άρκτο καλύτερης ταινίας της Berlinale του 1983.

Σκηνοθεσία: Mario Camus (112´)
Ηθοποιοί: Victoria Abril, Francisco Algora, Rafael Alonso, Ana Belén, J.L. López Vázquez, Francisco Rabal, José Sacristán








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...