Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Πρόταση dvd: Λευκός Θεός (White God)




Ο «Λευκός Θεός» δεν είναι μια ακόμα ταινία για την αγάπη ενός ανθρώπου προς τον σκύλο του και το αντίστροφο είναι σίγουρα κάτι παραπάνω. Μια ταινία με πάρα πολλούς συμβολισμούς κατά των διακρίσεων και της καταπίεσης και υπέρ της ατομικής ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, γυρισμένη όμως σαν ένα συναρπαστικό θρίλερ...

Ένα "αθώο" μέτρο που στόχο έχει να ελέγξει με ιδανικό τρόπο την εκτροφή σκύλων, μεροληπτώντας υπέρ των σκύλων ράτσας και φορολογώντας σκληρά τους ημίαιμους, έχει ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να παρατούν τους σκύλους τους στους δρόμους, κι έτσι τα καταφύγια ζώων σύντομα να πλημμυρίσουν από αδέσποτα. 



Η 13χρονη Λίλι αποχωρίζεται παρά την θέληση της, από τον αγαπημένο της σκύλο Χάγκεν, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει σε μια εχθρική Βουδαπέστη. Απελπισμένη τον αναζητά παντού για να τον σώσει αλλά και Χάγκεν την αναζητά χωρίς αποτέλεσμα, γνωρίζοντας παράλληλα το σκληρό "πρόσωπο" κάποιων ανθρώπων.

Το φιλμ κέρδισε το Βραβείο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών, ενώ αποτέλεσε και την ταινία έναρξης του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα η νέα ταινία του Μούντρουτσο, ήταν και η επίσημη πρόταση της Ουγγαρίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας του 2015.

Δημήτρης Ταξάκης









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...