Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ο οικολογικός λόγος του Ντι Κάπριο




Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν το μεγάλο φαβορί για το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου στην 88η απονομή των βραβείων και τελικά μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφερε να πάρει το πρώτου του χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία του στο δράμα «Η επιστροφή».  Μπορεί να μην ήταν και η συγκλονιστικότερη ερμηνεία του (όπως στον Λύκο της Γουολ Στριτ ή στο Ματωμένο Διαμάντι κ.α.) όμως το κέρδισε με την αξία του σε μια 25χρονη καριέρα με απίστευτες ερμηνείες όπως προαναφέραμε.

Όπως ήταν λογικό μόλις ακούστηκε το όνομα του, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του αλλά παρ'όλα αυτά ο λόγος του να ήταν ξεχωριστός και πάνω από όλα 
οικολογικού περιεχομένου...

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο μεξικανός Αλεχάντρο Ινιάριτου -ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για το δράμα «Η Επιστροφή»- θέλησε να κάνει την ταινία με αποκλειστικά φυσικό φωτισμό με αποτέλεσμα τα ίδια τα γυρίσματα της ταινίας να γίνουν πιο δύσκολα λόγω της κλιματικής αλλαγής . 

«Ας μη θεωρήσουμε αυτόν τον πλανήτη δεδομένο. Δε θεωρώ δεδομένη ούτε αυτή τη νύχτα» τόνισε στην ομιλία του. Συμπληρώνοντας: «Η παραγωγή της ταινίας έπρεπε να μετακινηθεί στο νότιο άκρο του πλανήτη για να βρει χιόνι. Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και συμβαίνει τώρα. Είναι η πιο άμεση απειλή που αντιμετωπίζουν όλα τα είδη ζωής και είναι ανάγκη να δουλέψουμε συλλογικά. Πρέπει να υποστηρίξουμε τους ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν υποστηρίζουν τις μεγάλες εταιρίες που μολύνουν το περιβάλλον, αλλά μιλούν για την προστασία όλης της ανθρωπότητας».
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...