Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση dvd: Οι Απόντες



 ΑΠΟΝΤΕΣ του Νίκου Γραμματικού
Από τα άκρα της εφηβείας στα άκρα της απόστασης

Πρώτη σκηνή: μια μάζα εφήβων που τραβιούνται και αγκαλιάζονται βρίζοντας καθώς γιορτάζουν μαζί τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος.

Με πυρήνα την παρέα αυτών των πέντε εφήβων και των καλοκαιριών τους σε μια επίγεια και ρεαλιστική Σαλαμίνα(τόπος γέννησης του Ν. Γραμματικού), ο σκηνοθέτης απογυμνώνοντας τους διαλόγους από κάθε συναισθηματικό εκβιασμό και νοσταλγία καταγράφει τον σταθερό αλλά απόλυτο τρόπο μετάβασης των ηρώων του από την ηλικία των βασικών ερωτημάτων σε αυτή των επιτακτικών απαντήσεων και αποφάσεων. Κάθε ένας τους και μια ειλικρινής ψυχογραφία των εφήβων που όλοι μας υπήρξαμε και κατά καιρούς συμπονούμε. Με κύριο γνώμονα τις επαγγελματικές και προσωπικές πορείες του κάθε πρωταγωνιστή, η ταινία δείχνει τον τρόπο που η ιστορία κάθε παρέας, κάθε ανθρώπου επαναλαμβάνεται. Κάθε πρόσωπο καταλήγει να είναι ένα σύμβολο, είτε του συμβιβασμού, είτε του ατομικισμού, άλλοτε της παραίτησης ή της επίμονης ανάμνησης. 

Μια εξαιρετική κινηματογραφική ματιά στον άγριο τρόπο με τον οποίο η ζωή δημιουργεί υποσχέσεις μόνο και μόνο για να τις χάνει.

by Rory


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...