Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση της εβδομάδας: True Grit



Στους κινηματογράφους του Ηρακλείου παίζεται αυτή τη βδομάδα η νέα ταινία των αδερφών Κοέν, η οποία είναι υποψήφια για 10 Όσκαρ. Γύρω στα 1870 μια ατίθαση δεκατετράχρονη(Χάιλι Στέινφελντ), θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη για το φόνο του πατέρα της κι αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια της. Φτάνει, λοιπόν, στο Αρκάνσας με σκοπό να βρει τον δειλό Τομ Τσέινι (Τζος Μπρόλιν) που λέγεται πως σκότωσε τον πατέρα της και ζητά τη βοήθεια ενός μέθυσου, μονόφθαλμου, ομοσπονδιακού αστυνομικού, του Ρούστερ Κόγκμπερν (Τζεφ Μπρίτζες), ο οποίος, παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις, δέχεται τελικά να τη βοηθήσει, και να τον καταδιώξει.
 
Πάρα πολυ καλός ο Τζεφ Μπρίτζες και σίγουρα καταπληκτική είναι και η πρωτοεμφανιζόμενη 14χρονη Χάιλι Στέινφελντ. Υποδειγματική η φωτογραφία του Ρότζερ Ντίκινς που είναι για ένατη φορά υποψήφιος και καταπληκτικά τα κοστούμια της, επίσης υποψήφιας, Μαίρη Ζόφρις(Αρετή Μαρία Ζαφειροπούλου).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...