Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου-Micmacs ("Μικροαπατεώνες στα δύσκολα").



Στα πλαίσια του Φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Πτυχιούχων Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Νομού Ηρακλείου σήμερα 26 Απριλίου στις 20.00  στην αίθουσα Ανδρόγεω προβάλλεται η ταινία Micmacs ("Μικροαπατεώνες στα δύσκολα").

Ο Bazil (Dany Boon) έχει από μικρό παιδί κακό προηγούμενο με τα όπλα. Από τότε που μία νάρκη σκότωσε τον πατέρα του. Μεγάλος πια, τον βρίσκουμε να δουλεύει σε ένα βιντεοκλάμπ. Από το πουθενά, μία αδέσποτη σφαίρα του καρφώνεται στον εγκέφαλο. Τη γλιτώνει φτηνά, αλλά βγαίνοντας από το νοσοκομείο τον περιμένει ακόμα μία δυσάρεστη έκπληξη: στο μεταξύ έχει μείνει άνεργος και άστεγος. Καθώς περιπλανιέται στους δρόμους θα γνωρίσει έναν πρώην κατάδικο (Jean-Pierre Marielle), ο οποίος θα τον φέρει σε επαφή με μία ασυνήθιστη οικογένεια, λίγο πειραγμένη, καθένα από τα μέλη της οποίας έχουν κάποιο ξεχωριστό ταλέντο. Έτσι, όταν μία μέρα ανακαλύψει τα γραφεία των δύο λαθρεμπόρων όπλων (Andre Dussollier και Nicolas Marie) που κατασκεύασαν τη νάρκη και τη σφαίρα που του σημάδεψαν τη ζωή, αποφασίζει να τους εκδικηθεί, με την καλοδεχούμενη βοήθεια των νέων του φίλων, φυσικά!

Ο σκηνοθέτης των «Amelie» και «A Very Long Engagement», Jean-Pierre Jeunet, επιστρέφει με μία σάτιρα που βάζει στο στόχαστρο το λαθρεμπόριο όπλων. Για το σενάριο της ταινίας συνεργάζεται και πάλι με τον Guillaume Laurant.

Είσοδος Ελεύθερη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...