Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το "Midnight in Paris" του Woody Allen ανοίγει 64ο Φεστιβάλ των Καννών




Η νέα ταινία του Woody Allen «Midnight in Paris» θα είναι η ταινία έναρξης του 64ου φεστιβάλ των Καννών, που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 11 Μαΐου έως την Κυριακή 22 Μαΐου. Η ταινία θα προβληθεί παρουσία του Robert De Niro o οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής, στην αίθουσα Lumiere.

Μετά το Λονδίνο (Match Point) και την Βαρκελώνη (Vicky Cristina Barcelona), σειρά είχε το Παρίσι για να γίνει ταινία του Woody Allen. Ο ίδιος στο βιβλίο που γράφτηκε για εκείνον με τίτλο «Ο Γούντι Άλεν για τον Γούντι Άλεν» συχνά παραπονιέται πως τον αγαπούμε πολύ περισσότερο εμείς οι Ευρωπαίοι παρά οι ίδιοι οι Αμερικάνοι:

«Για κάποιο λόγο με εκτιμούν πιο πολύ στην Ευρώπη, ας πούμε για παράδειγμα στη Γαλλία, απ΄ό,τι  στην πατρίδα μου. Φαίνεται πως οι μεταφράσεις και οι υπότιτλοι εκεί πρέπει να είναι εξαιρετικοί!»

Στην ταινία πρωταγωνιστεί σωρεία γνωστών ηθοποιών, όπως η Marion Cotillard, η Rachel McAdams, ο Michael Sheen και ο Owen Wilsonn ενώ σίγουρα αίσθηση κάνει η πρώτη κινηματογραφική συμμετοχή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Carla Bruni.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...