Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πρόταση εβδομάδας: Το Δέντρο της Ζωής


Ίσως η πιο αμφιλεγόμενη ταινία της χρονιάς, που παρόλο που η υποδοχή της στις Κάννες ήταν με έντονες αποδοκιμασίες αλλά και χειροκροτήματα κατάφερε να αποσπάσει το Χρυσό Φοίνικα στο 64ο Φεστιβάλ των Καννών.

Μια ταινία ύμνος στη ζωή με την υπογραφή του 67χρονου αμερικανού σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ ("Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή") τόσο στη σκηνοθεσία όσο και στο σενάριο. "Το Δέντρο της Ζωής" σηματοδοτεί και την πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Μπραντ Πιτ με τον Σον Πεν. Ο Τζακ είναι ένα 11χρονο αγόρι που αντιμετωπίζει τη ζωή με θαυμασμό. Η μητέρα του αντιπροσωπεύει την αγάπη και τη συμπόνια, ενώ ο πατέρας του τον διδάσκει ότι, για να επιβιώσει στον κόσμο, πρέπει να βάζει πάνω απ’ όλα τον εαυτό του. Η εικόνα του Τζακ όμως για τη ζωή σκοτεινιάζει, όταν βιώνει για πρώτη φορά γύρω του την αρρώστια, τον πόνο και το θάνατο. Η αναζήτηση της αλήθειας για τον κόσμο, αλλά και για τον εαυτό του, τον οδηγεί σε μονοπάτια που ποτέ δεν φανταζόταν. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...