Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου: ΔΙΟΡΘΩΣΗ


Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου προβάλλει σήμερα 30/1/2012 σε 2 προβολές (20.30 και 22.30) στον κινηματογράφο Βιτσέντζο Κορνάρο την ταινία «Διόρθωση».

Ένας άντρας αποφυλακίζεται και αρχίζει να περιδιαβαίνει τη σημερινή Αθήνα. Σύντομα θα συναντήσει μια γυναίκα με το παιδί της, με τους οποίους μπορεί να τους συνδέουν οικογενειακοί δεσμοί ή ένα φριχτό περιστατικό, σύμπτωμα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας.

Μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2007 κέρδισε βραβείο σεναρίου και ανδρικής ερμηνείας για τον Συμεωνίδη, ενώ προβλήθηκε επίσης στο φεστιβάλ Βερολίνου το 2008.

Σκην.: Θάνος Αναστόπουλος
Πρωτ.:  Γιώργος Συμεωνίδης, Ορνέλα Καπετάνι, Σαβίνα Αλιμάνι, Νίκος Γεωργάκης, Μπουγιάρ Αλιμάνι


Πριν την προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους RF του νέου σκηνοθέτη και συντοπίτη μας Σταύρου Λιόκαλου. 

Η βλάβη σε μια κεραία τηλεόρασης αναγκάζει τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας να σηκωθούν από τους καναπέδες τους και να βγουν από τα διαμερίσματά τους στα οποία ζουν απομονωμένοι, για ν’ ανέβουν στην ταράτσα να διορθώσουν τη βλάβη, όπου θα συναντηθούν και θα συνειδητοποιήσουν τι σημασία της γειτονίας.

H πρώτη μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας του 30χρονου ηρακλειώτη σκηνοθέτη, βραβευμένη ως Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες 2011.

Σκην.: Σταύρος Λιόκαλος
Πρωτ.: Γιώργος Σουξές, Άννα Δελαπόρτα, Κωστής Σειραδάκης, Έρση Μαλικένζου, Δήμητρα Σερεμέτη, Μελέτης Γεωργιάδης, Σοφία Μανώλη, Νίκος Ζωιόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...