Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Θερινός Κινηματογράφος Αρχανών: Big Fish


Η Κινηματογραφική Ομάδα Αρχανών επιστρέφει ξανά στη δράση και μάλιστα σε νέο χώρο. Ο ατμοσφαιρικός θερινός κινηματογράφος των Αρχανών παραχωρήθηκε για πρώτη φορά στην εν λόγω ομάδα που αρχίζει τις προβολές της αυτή την Κυριακή και θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη. Είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει την υποστήριξη όλων των φίλων του κινηματογράφου όπου και αν βρίσκονται.
 
Σήμερα Παρασκευή 6/7 στις 21.00 προβάλεται η ταινία του Τιμ Μπάρτον "Big Fish".
 
O Edward Bloom βρίσκεται στη δύση της ζωής του. Πάντοτε είχε την ικανότητα να διηγείται συναρπαστικές ιστορίες από τη ζωή του στην οικογένειά του. Μιά από αυτές έχει να κάνει με τον περιπετειώδη τρόπο που γεννήθηκε ο γιος του William. Η επανάληψη της ιστορίας αυτής θα προκαλέσει ένταση στον αρραβώνα του γιου του και από εκείνη τη βραδιά πατέρας και γιος θα διακόψουν τις σχέσεις του. Όταν η υγεία του Edward επιδεινώνεται και το τέλος είναι ορατό, ο William θα επιστρέψει από τη Γαλλία που ζει πια με τη σύζυγό του, με σκοπό να μάθει την πραγματική ζωή του πατέρα του. Αυτό που θα καταλάβει όμως είναι ότι μύθος και πραγματικότητα δεν απέχουν και πολύ.

Ο ψαράδες -μεταξύ άλλων- φημίζονται για την ικανότητά τους στο ψέμα. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για την ιστορία που διηγείται ο Tim Burton με το Big Fish. Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Daniel Wallace, ο Burton περιγράφει την προσπάθεια ενός γιου, να καταλάβει την πραγματική ζωή του πατέρα του. Πρόκειται ίσως για την πιο mainstream δημιουργία του Burton που διατηρεί όμως αρκετά σουρεαλιστικά και «μαγικά» στοιχεία. Ποιος άλλος θα μπορούσε να δώσει τόσο παραστατικά μια σύγχρονη ιστορία με γίγαντες, μάγισσες, ακροβάτες τσίρκου και πόλεις χαμένες στους βάλτους.

Μαζί με την «ξεχωριστή ματιά» του Burton, στην ταινία δίνουν μεγάλη δύναμη οι πρωταγωνιστές της με πρώτους τους Ewan McGregor και Albert Finney. Δεν υστερούν όμως οι Billy Crudup, Jessica Lange και ο «πολύς» Danny DeVito. Πάντως πέρα από το πρώτο επίπεδο της αφήγησης, ο Burton προσπαθεί να πει κάτι βαθύτερο και ταυτόχρονα απλό: ότι συχνά δεν έχει σημασία η αλήθεια αλλά ο τρόπος που τη διηγείσαι. Το Big Fish μπορεί να μην ανήκει σε κάποιο ξεκάθαρο κινηματογραφικό είδος, όμως διαθέτει ποιοτικά στοιχεία που θα κάνουν το κοινό να συγκινηθεί και να το αγαπήσει.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 4 Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Ταινίας, Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Πρωτότυπης Μουσικής, Πρωτότυπου Τραγουδιού).
 
 
 
 Θα υπάρχει σημείο συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διαρκείας τα οποία θα διανέμονται σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. 
Είσοδος Ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόταση εβδομάδας: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ( Killers of the Flower Moon )

  Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία “Killers of the Flower Moon” μας μεταφέρει στην Οκλαχόμ...