Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Τερματισμός" σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθονοδρόμων Κρήτης


Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθονοδρόμων Κρήτης παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ "Τερματισμός" (Ελιάνα Αμπραβανέλ, 2016, 70') τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ανδρόγεω στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο. Την προβολή θα τιμήσει με την παρουσία του ένας από τους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ, ο αειθαλής συμπολίτης μας, Ιδομενέας Αβραμάκης. 


Λίγα λόγια για την ταινία :

Διασχίζοντας την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη, το νέο αυτό συναθλητικό ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις ζωές τριών ασπρομάλληδων μαραθωνοδρόμων που δεν βιάζονται να τερματίσουν. Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Οι τρεις τους μοιράζονται μια εντελώς δική τους φιλοσοφία για το τρέξιμο. Ο μόνος λόγος που αγαπούν τη γραμμή του τερματισμού είναι γιατί τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον πραγματικό τους εαυτό. 


Λίγα λόγια για την σκηνοθέτιδα :

Η Ελιάνα Αµπραβανέλ είναι σκηνοθέτης, εικαστικός και µαραθωνοδρόµος. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει µεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές στα Οικονοµικά και την Ιστορία στην Ελλάδα και την Αγγλία, επέστρεψε στα θρανία, αποφοιτώντας από το τµήµα κινηµατογραφικών σπουδών του New York College το 2009. Το “Roughcut”, το πρώτο µεγάλου µήκους ντοκιµαντέρ της, έκανε πρεµιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιµαντέρ Θεσσαλονίκης το 2013, βγαίνοντας στους κινηµατογράφους λίγους µήνες αργότερα. “Ο Τερµατισµός” είναι η δεύτερη µεγάλου µήκους δουλειά της, ένα συναθλητικό ντοκιµαντέρ για δροµείς κάθε ηλικίας που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει µε κάθε επιπλέον χιλιόµετρο, όπως και η ίδια.


2016 Ο Τερµατισµός (ντοκιµαντέρ)

2013 Roughcut (ντοκιµαντέρ)

2010 Ο διακόπτης (µµ µυθοπλασία)

2008 Κέικ (µµ µυθοπλασία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου